Iedereen is het er over eens: de jeugd heeft de toekomst. Dus het is aan ons, de jongeren, om ervoor te zorgen dat de plannen van onze stad passen bij onze toekomst (of je hier maar even bent of voor altijd). 

Als onafhankelijk adviesorgaan geeft JONGR gevraagd en ongevraagd advies (duh!) op die plannen. Zodat de 'plannenmakers' weten wat jongeren vinden van thema's zoals: vrije tijd, uitgaan, inclusiviteit, jeugdzorg, duurzaamheid, onderwijs, openheid, werkgelegenheid en nog veel meer topics die grote invloed hebben op de manier waarop jij jezelf, als jongere, kan ontwikkelen in Maastricht.

Klinkt het moeilijk? 

Meedoen is makkelijk!

 

We zijn allemaal druk #bijbaan #school #scharrels #chillsessie en gelukkig hoeft het dan ook niet veel tijd te kosten om een positieve verandering in gang te zetten. JONGR. is altijd op zoek naar mede-jongeren die met ons de uitdaging willen aangaan, door je mening te delen. Dat kan via social media, door enquêtes in te vullen of als lid van ons team. Alle beetjes helpen, jij bepaalt jouw eigen inzet, want samen is meer mogelijk!

 

VOLG ONS, DEEL JE MENING oF SOLLICITEER

JONGR. is de jongerenraad van Maastricht. In 2003 opgericht als onafhankelijk adviesorgaan van het College van Burgemeester en Wethouders. Ons doel is om het College te adviseren en ervoor te zorgen dat

de stem van jongeren wordt meegenomen in de uitvoer van het beleid in de stad. Voor een jong(e)r Maastricht, waarin jongeren gezond en veilig kunnen opgroeien!

Dat betekent dat JONGR. zich bezig houdt met alle onderwerpen die iets te maken hebben jongeren. Ieder jaar zijn dit andere onderwerpen. Om het overzichtelijk te houden delen we die onderwerpen in drie thema's

In Maastricht wonen ongeveer 40.000 jongeren (tot 29 jaar). Dat is behoorlijk wat! 

 

Maar waar vind je hen? Wat houdt hen bezig? Welke uitdagingen hebben zij? En waar hechten zij waarde aan?

 

Dat gaan we uitzoeken; o.a. door gesprekken met andere jongeren(clienten)raden, jongerenorganisaties en natuurlijk met jongeren zelf!

 

Extra tof: Dit jaar is het doel om een actief jongerenpanel van minstens 150 man bij elkaar te brengen die (digitaal) input geven aan JONGR #challengeaccepted

Maastricht is de stad waar we zijn geboren, opgroeien, studeren of werken. Sjoen!

 

Maar wat speelt zich af in deze stad? Hoe profileert zij zich naar jongeren toe? Welke (on)mogelijkheden biedt zij?

Daar kom je achter door in gesprek te gaan met mensen die de stad maken. Praat bijvoorbeeld met de burgemeester over veiligheid. Of verken de Europese ambities met internationale partijen en euregionale initiatieven.

Weet jij al wat je later wilt worden? Je bent nu groot! Beetje flauw, maar welk iets om bij stil te staan.

 

Wellicht de meest moeilijke vraag ever: hoe ziet je toekomst er uit? Wij hebben geen glazen bol om de toekomst in te kijken. Dus het is belangrijk om vooruit te denken, te visualiseren en opties af te wegen of open te houden.

 

Waar ga je heen? Of ga je hier blijven? Hoe moet de stad er uitzien volgens jou? Wat is daarvoor nodig?

Denk mee!

check ons

Sphinxcour 9a

6211 XZ Maastricht

hoi@jongr.nl

@jongr.maastricht
OF MELD JE AAN

het levende bewijs dat de jeugd deugd

© 2019 by JONGR